JenV doet mee aan internationale Blockchain Hackathon

Dit jaar vindt voor de derde keer de grootste internationale Blockchain Hackathon plaats (voorheen Dutchchain Hackathon) in de Suikerfabriek in Groningen van 11 tot en met 15 april. JenV doet samen met het ministerie van Financiën  mee met een eigen blockchain challenge.
Tijdens de Blockchain Hackathon bedenken teams met ontwikkelaars, creatieven en ondernemers nieuwe oplossingen voor een complexe uitdaging van JenV.

Challenge van JenV
Van burgers, bedrijfsleven tot overheid.  Bedenk en ontwikkel een prototype (werkwijze) waarbij al deze partijen digitale goedkeuringsaanvragen snel, efficiënt en betrouwbaar kunnen indienen en afhandelen.

Uitdaging: Het ministerie van Justitie en Veiligheid kent net als alle andere ministeries en organisaties veel werkprocessen waarbij formele verzoeken moeten worden goedgekeurd, variërend van financiële tot juridische of HR-gerelateerde vraagstukken. Denk maar eens aan een subsidieaanvraag, een bestelopdracht of een salariswijziging.  Blockchain technologie biedt uitkomst voor snelle, efficiënte en betrouwbare vastlegging. Meer lezen over de challenge:
https://www.odyssey.org/ministry-of-justice-and-security-challenge-government-backed-protocol-for-digital-permissions/

Technical  Deep Dive op 4 februari
Om goed beslagen ten ijs te komen op de hackathon van JenV wordt er op 4 februari een ‘Technical Deep Dive’ georganiseerd.  Ontwikkelaars, technisch onderlegde ondernemers en creatieven kunnen zich helemaal onderdompelen in de materie.  Ze krijgen alle ins en outs te horen over de JenV challenge. Daarnaast doen ze inspiratie op voor innovatieve ideeën en kunnen ze met JenV-collega’s in gesprek gaan.

Odyssey Hackathon
De Internationale Odyssey Blockchain Hackathon van 11-15 april stelt ontwikkelaars, creatieven en ondernemers van over de hele wereld in staat om samen oplossingen te bedenken voor de uitdagingen die door overheden en publieke instellingen worden ingebracht. Zij bedenken een nieuwe oplossing met behulp van blockchain, AI of een andere geavanceerde technologie. Meer weten? Lees er alles over op https://www.odyssey.org/odyssey-hackathon/

Alvast een voorproefje zien wat JenV  tijdens de Blockchain Hackathon gaat doen?  Bekijk het filmpje hier