Startups presenteren nieuwe innovatieve prototypes voor maatschappelijke opgaven JenV

Crimineel geld beter in beeld brengen.  Online kindermisbruik stoppen met slimme toepassingen. Startups presenteren vandaag met  medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) deze en zeven  andere innovatieve  oplossingen.

Het poppodium Paard in Den Haag is vandaag tijdelijk hét epicentrum van innovatieve publiek private samenwerking. Negen startups presenteren samen met medewerkers van JenV nieuwe oplossingen voor negen maatschappelijke opgaven van JenV, tijdens Demo-Day van het Startup in Residence Programma (SiR).

Uitdaging aan de startups?

  • Slachtoffer van cybercrime, wat nu? - Nieuwe  ideeën ondersteunen burgers als zij slachtoffer worden van cybercrime.
  • Diversity of thouht bij JenV - Hoe zorg je voor een inclusieve organisatie ?
  • Stop online kindermisbruik - Online seksueel kindermisbruik beschadigt kinderen en hun directe omgeving. Op korte én lange termijn.  Nieuwe manieren om online kindermisbruik te stoppen.
  • Follow the Money: crowdsourcing - De drijfveer, het motief en de opbrengst van criminaliteit komt vaak voort uit geld.  Nieuwe methoden om het geld te volgen en de aanpak van ondermijnende criminaliteit te verbeteren.
  • In gesprek met jongeren; omgaan met verschil - Jongeren voelen zich niet altijd verbonden met of zelfs onderdeel van de Nederlandse samenleving en haar rechtorde. Het vertrouwen onder (laagopgeleide) jongeren in politie en de rechterlijke macht is laag.  Een nieuwe tool om jongeren te bereiken en het gesprek aan te gaan.
  • Innovatie in consultatie - Hoe bied je ruimte voor consultatie en participatie van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties bij nieuwe wet- en regelgeving? Nieuwe ideeën waarmee je het publiek mee laat denken.
  • Rechtsbijstand bij de tijd - Tijd voor modernisering. De overheid biedt toegang tot recht en financiert rechtsbijstand door een advocaat voor mensen met lage inkomens. In de praktijk belanden ook niet-juridische problemen bij advocaten. Nieuwe ideeën hoe dit beter kan.

Wil je meer weten over de challenges? Of ben je nieuwsgierig naar wat deelname aan het SiR voor startups in de vorige editie heeft betekent? 

Ontdek het op:  https://startupinresidence.com/ministry-of-security-and-justice/